A hét tarot lapja az Akasztott ember XII, 2023. december 11-17.

A hét tarot lapja az Akasztott ember XII, 2023. december 11-17.

Keresztező lap a botok VII

Nem mennek a dolgok, gondolod, de tudnod kell, hogy az események iránya csak tőled függ. Ideje tenned valamit, vedd kezedbe a gyeplőt! Ismerd fel a változás és változtatás közti különbséget (nem nehéz). Az örök változás működik nélküled is, csak győzd kivárni, hogy magától legyen szilvafád. A változtatás ebben az esetben azt jelenti, hogy felemeled a feneked, elmész egy faiskolába vagy kertészetbe, és veszel egy gyümölcsfát, lehetőleg szilvát, ha azt szeretnél.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A héten a Napról nézve (ha a Napról néznénk) a Föld az Ikrek jegyében jár, csillagkép szerint a Bika szarva közt tartózkodik, ahonnan szintlépéssel a Tejútra juthatunk, kozmikusságunkat tudva és használva. Hétvégén Nemere-Nimród feje fölött látszik Földünk (továbbra is Nap nézőpontból) megkoronázva azt. Ezek az adventi ünnepkör nagy pillanatai, amikor univerzálisakká válhatunk akár csak egy röpke pillanatra is. Természetesen a "normális" földi nézőpontból december 13-án a reggeli órákban a Merkúr visszafordul a Bak jegyében a Tejúton, vagyis tudásunk erősödhet, ha hajlandóak vagyunk nem a megszokott rutinból ránézni helyzetünkre és megérteni azt. 13-án a hajnali órákban pontosodó Nap-Hold együttállás (Újhold) a Nyilasban felhívja a figyelmet a járt út fontosságára a benned keletkező érzetekkel együtt. 17-én a Nap-Neptunusz kvadrát (90 fok) a Nyilas-Halak jegyeket összekötve az energiák használatáról és a belső, lelki rendezésről beszél.

Az Akasztott ember Neptunusz párhuzama a lap alakjának feje körül keletkező energiatöbbletre (glória) irányítja figyelmedet, meg kell szerezned a lelki rálátást ahhoz, hogy mielőbb elindulhass, és kikerülj egy nehéznek tűnő helyzetből. Ez a nehéz helyzet lehet önmagad vállalta zárlat is, amikor lelki szinten szeretnél mély megértéshez jutni. Ez az égi nagyarkánum jelenthet fordulatot is, amikor szellemi felismeréssel eszközölhetünk bármilyen változtatást. Gyakorlatozni is lehet ezzel az energiával, amikor önmagamat figyelem egy helyzetben, hogy új nézőpontokat és megoldásokat fedezzek fel. Mivel a Neptunusz az áldozatiság témakörét is érinti, vizsgálnod kell azt is, hogy tudsz-e áldozatot hozni magadért, a fejlődésedért.

A keresztező botok 7-es a lehetőségek és megoldások tárházát kínálja. Megkérdezi többek közt, hogy képes vagy-e energiáidat koncentrálni egy számodra fontos cél érdekében? A botok sorozat univerzális tüzessége a lap központi alakjának zöld ruhájára fókuszáltat, vagyis erős érzelmi hozzáállás és eltántoríthatatlan vágyak nélkül semmilyen akciód nem vezet el a célodig. A 6-1-es bontás (6 bot alul, egy bot fölül) energetikája a tervezés fontosságára (Merkúr megfeleltetés) és a félelem nélküli teremtésre (Mars párhuzam) bíztat. A Merkúr asztrológiai megfelelése jelenleg a retrográd Merkúrnál nagy fejlődési potenciállal kecsegtet, de ehhez szellemi energiáidnak és koncentrációdnak maximumát kell adnod.

A két lap a 3-as 7-es számmisztikát használja, vagyis a szellemi és lelki harmónia elérhető, de ehhez szellemedet át kell fordítani anyagi nézőpontról univerzális kilátásra.
Vissza a bloghoz