A hét tarot lapja az az érmék 5, 2024. július 8-14.

A hét tarot lapja az az érmék 5, 2024. július 8-14.

Keresztező lap az Uralkodó IVÉleted választásainál sokszor adsz túl nagy dominanciát elmédnek, félreértettél valamit, felesleges energiákat vetsz be lényegtelen eseményekkel, történésekkel szemben, amelyek félelmeket szülnek tovább gyengítve téged. Túlgondolod helyzeteidet és a "rossz", kevéssé gyümölcsöző variációt részesíted előnyben. Pánikolva nincs logika, de érzések hiányában nincs semmi. Vedd észre, a félelem energiái húzódnak meg minden gondolatodban, érzésedben, cselekedetedben, amelytől megszabadulni a szeretet energiáinak működtetésével és megértéssel lehet. Tanulás csak az érzések által jöhet létre, nélkülük nem haladhatsz. Ha az örömön vagy szenvedésen keresztül értesz meg valamit, továbbléphetsz a következő feladathoz. Ez most egy ilyen hét, kapsz lehetőséget a lépcsőzéshez.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?Asztrológiai nézőpont
A 2. (Skorpió) és 3. (Halak) dekád osztozik a héten, a Hold mellett szerephez jut a Mars és a Plútó (2. dekád), valamint a Jupiter és a Neptunusz (3. dekád). 8-án a Merkúr-Jupiter harmonizáló fényszöge (szextil) az Oroszlánban és az Ikrek jegyét érinti. A Merkúrt itt kissé lassabb, de tényekre alapozott kommunikáció jellemzi. A Jupiternek nem kedvenc tartózkodási helye az Ikrek területe, hitét veti latba, mert szeretné hasznossá tenni magát. Itt az ideje gondolati dobozaid felülvizsgálatának és hited renoválásának. 11-én a Nap-Szaturnusz trigon a rálátás és biztonság témakörét feszegeti. Érdemes önmagadba nézned, hogy megtaláld értékeidet, és növeld önbizalmadat. Szintén 11-én 18 óra 20 perckor a Vénusz jegyet vált és az Oroszlán jegyébe lép, ahol a szív dolgaival foglalatoskodik harmonikus szeretetben és lelkesedve.

Tarot nézőpont
Az érmék 5-ös párhuzamos a bikában lévő Szaturnusszal, ahol kiszolgáltatva érezheti magát, de meg kéne látnia a valóságot. A képen látható koldusok megijeszthetnek, mégis rengeteg tanulsággal szolgálnak. Nem jelentenek szegénységet, de sokszor bizonytalan kimenetelre, ingatag alapra utalnak. A negatív helyzeteket megértened kell, nem rettegve menekülni, bánkódni, kiszolgáltatottá válni. Az 5-ös számmisztikája most nem a központiságot helyezi előtérbe, hanem a mindenáron való előrehaladást hirdeti. Ezt láthatjuk a főlapon lévő érméken, a dobókocka ötösének közepét felülre helyezték, így kerubivá varázsolták a kimenetelt. Mondhatjuk úgy is, hogy küszöbőrök vigyázzák feladataidat, ha a nehéz pályán jól teljesítesz, továbbengednek.

Az érmék 5-ös igazán akkor jelenik meg, ha magányosnak érzed vagy gondolod magad. Valószínűleg eddig rosszul kommunikáltál, így senkinek sincs lövése arról, mit szeretnél valójában.

A keresztező Uralkodó, mint földi nagyarkánum, Nap megfeleltetése okán jól lát a világban. Analóg a Bak jegyével és annak Szaturnusz uralkodójával, amely bolygó struktúrát, irányultságot, feszességet hoz a mindennapjaidba. Megjeleníti függetlenségre való törekvésedet, amelyhez el kéne engedni a merevséget. Igazán akkor csinálod jól, ha a korlátozást nem másokon, hanem magadon gyakorlod önfegyelmezés formájában. Cselekedj józanul és fegyelmezetten, érezz mindenért felelősséget!

Az Uralkodó mindig kreatív. A trónon kosfejek láthatók, és ez bizony marsikus energiákat jelent. A piros ruha és piros háttér gyökércsakrád stabilitását, viszont beszorított helyzetben agresszív viselkedését mutatja. Érdemes elmélkedned azon, hogy milyen a viszonyod az uralkodni vágyással, vagy bírod-e, amikor uralkodnak rajtad.

Vissza a bloghoz