A hét tarot lapja az érmék 2, 2024. március 18-24.

A hét tarot lapja az érmék 2, 2024. március 18-24.

Keresztező lap az érmék VIII

Amíg a szívedben és az elmédben fél-elem van, nehezen látod meg a valóságot, mert fél-re érted, vagyis a felét érted és nem az egészet. Érdemes a lapokat hosszasan szemlélni, hogy a megtanult alapok mellett - amely nem kevés - az intuíciód is működjön a lap helyes és árnyalt megítélésében. Figyeld a színeket, a vertikális és horizontális tagolást, a számokat (ne a mennyiségüket, hanem minőségüket), a múlt, jelen, jövő viszonyát.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

Szerda hajnalban a Nap a Kos jegyébe lép, ahol egy új fejezet kezdődik (hosszabbak lesznek a nappalok, mint az éjszakák), te döntesz a haladásod irányáról. 23-án a Mars a Halakba vándorol, ahol inkább jól érzi magát, energiáit belül, vágy, igyekezet, tervek formájában fejti ki. Szintén 23-án, szombaton 10 óra 17 perckor válik pontossá a Hold-Szaturnusz szemben állás (oppozíció), amely az érzelmek mederben tartását célozza, amikor felelősen teszed a dolgod. Ez a fényszög azért is érdekes, mert mindkét bolygó megfeleltethető a heti lapoknak, az érmék 2-es a Holdnak, az érmék 8-as a Szaturnusznak. A Szaturnusz a Halakban, a Hold a Szűz jegyében tartózkodik, amely tengely a test-lélek egyensúlyban tartását kéri tőled. 24-én, vasárnap a Vénusz-Jupiter szextil (60 fok) a szeretet energiákat erősíti, már csak azért is, mert a Halakban lévő Vénusz emelt helyzetben van, igen jól érzi magát.

Az érmék 2-es lehet hektikus, de akár gyakorlatozhat is az alkalmazkodó készséget illetően. A 2-es számmisztikája mindig szól a kiegyensúlyozásról, ahol a változékonyságot kell lefékezni. A 2-es az érzelmek alapszintje, amely a kapcsolódásaidat így vagy úgy biztosan érinti, hiszen a 2-esek a Holdat uralják. Szombaton a Szaturnusz-Hold szemben állás kitűnő alkalom a nagyobb hőfokú érzelmek megregulázásában. Ezen a napon sikerülhet a rend és a változtatás egyensúlyának megvalósítása. A kibillenések mindig jelen vannak, de ez normális, mert a rendbehozatallal tanulod meg a problémakezelés sokszor túl nehéz feladatát.

Az érmék 8-as klasszikusan a Szaturnuszt testesíti meg, amikor nem okoz gondot a sokszor egyhangú, hosszú ideig tartó munkavégzés. A 8-as számmisztikája mindig a szeretetről beszél, valószínűleg kedvvel teszed a dolgod, kitartással haladsz kitűzött célodig. A képen látható energikus alak (vörös a nadrágja) tudását is latba vetve (kék ing - a szellemiség színe) dolgozik, a jövőbeni kimenetelre koncentrálva (az alak jobbra fordulva a jövőjéért tevékenykedik). A tudatosság a Merkúr párhuzamát is jelentheti (az irodalomban több helyen is előfordul a Merkúr megfeleltetés). Ennél a lapnál arra kell vigyázni, hogy ne váljon a munka monotonná és ne tegyél bele a kelleténél több energiát.

A 2-es 8-as együtt az érzelmi hozzáállás felé veszi az irányt, igyekezz életterületeidet összehangolni úgy, hogy minden nap jól érezd magad. Mindkét lap az érmék sorozat tagja, a földi dolgokra és az értékeid megtartására irányítják figyelmedet. A héten stabilitásra törekvő energiák hatnak, tartós eredményt csak úgy hoznak, ha lépésről-lépésre haladsz.
Vissza a bloghoz