A hét tarot lapja az érmék 3, 2024. január 1-7.

A hét tarot lapja az érmék 3, 2024. január 1-7.

Keresztező lap az érmék IV

Új év, új kezdet! Érdemes nagyon figyelned a természetes és mesterséges viszonyára már csak azért is, hogy ne verhessen át senki, és te se csapd be önmagad. Minden, ami naptár, évszám, idő, az mesterséges, emberek döntéseinek összessége. Például a Föld északi féltekéjén élőknek a január a téli újév, a karácsony pedig a forralt bor ideje, sőt azt is elvárjuk, legyen fehér. A déli féltekén, például Ausztráliában az újév a tengerparti nyaralással együtt köszönt be, náluk a január a nyárról szól. Tehát láthatod minden viszonylagos, nem érdemes semmiért vérre menő szócsatákat vívnod, mert lehet, hogy megingathatatlan érvek nélkül alul maradsz. A kezdet legyen a tiéd, tervezz, akarj, indulj, valósítsd meg önmagad! Természetesen valaminek a végét mindig követi egy kezdet, ez univerzális, nem lehet másként.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Bak 2. dekádjában elnöklő Szaturnusz mellett a Vénusz (a 2. dekád, a Bika ura) is szerephez jut, amelyet szépen mutat elsején a Vénusz-Szaturnusz kvadrátja. A kvadrát, teremtő fényszög, amelynek legfontosabb kérése, hogy örömmel, kedvvel tedd a dolgod, mert csak így válik igazi teremtéssé. A Merkúr 2-án direktbe (már nem hátrál) vált a Nyilas jegyében, ahol érdemes a jövőt fürkészni, de én azt tanácsolom, hogy inkább a jelent, az utadat élvezd. Fontossá válik - életkortól függetlenül - a tanulás, amelybe csak erős hittel érdemes belefogni. 4-én a Mars átlép a Bakba, ahol cselekvő energiáidat, tudásodat megfontoltan, rohanás nélkül a fejlődésed szolgálatába állítod.

A érmék sorozat lapjai a föld elemiségét hordozzák, igyekeznek veled megértetni, hogy haladni csak szívós kitartással lehet. Az anyagi világban fontosak a struktúrák, ezek figyelembe vétele nélkül nem garantálható semmilyen kimenetel. Persze tudjuk, hogy nincsenek véletlenek, de az eredmények eléréséhez te is kellesz, tervekre van szükséged (érmék 3), és képessé kell válnod az állandó változtatásra (érmék 4), ha szükséges.

Az érmék 3-as nincs tudás híján, de szituációtól függően azt mindenképpen el kell döntened, ura vagy-e a helyzetnek vagy nem. Ha uralod, akkor a padon álló alak illik rád, aki vezérként is működhet, ha nem, akkor érdemes mások véleményét kikérni, majd azt mérlegelve döntést hozni. A lapon látható 3 érme elhelyezkedése kedvező, csúcsával felfelé mutató, úgynevezett kerubi háromszöget formál. Ha sikerül a 3-as harmóniáját megtartanod, akkor igyekezeted és terveid célba juttatnak téged.

Az érmék 4-es keresztezése rugalmasságot kér tőled, amelyet csak úgy tudsz megteremteni, ha nincs benned félelem. Az érmék 4-es a valóság szintje, bármi megtörténhet, de tudd, a túlzott ragaszkodás megnehezíti a dolgodat. Asztrológiai megfeleltetése a Szaturnusz, amely figyeli értékeidet, de itt arra kér, hagyd abba a birtokló magatartást, mert beszűkülnek érzékeid. Tanítása a változások megélésére vonatkozik, vagyis fogadd el végre, hogy változások nélkül nincs élet, minden időpillanat más, így a reakciód sem lehet ugyanaz.

A 3-as 4-es energiapálya meghatározza az első hét minőségét. A 3-assal éld nyugodtan terveidet, merd megvalósítani azokat, a 4-essel felügyeld a folyamatokat, és változtass, amikor szükséges!
Vissza a bloghoz