A hét tarot lapja az érmék 4, 2024. február 5-11.

A hét tarot lapja az érmék 4, 2024. február 5-11.

Keresztező lap az Ördög XVA jókedv nélkülözhetetlen a "normális" élethez. Ez a kijelentés nagyon egyszerűnek tűnik, az öröm megvalósítása azonban nehézségekbe ütközik. Már a reggeli felkelésnél kezdődnek a "gondok", mire végre sikerül beindítanod magad, és túljutsz az összes reggeli rutinon (tea, kávé, mellékhelyiség stb.), sőt eszedbe jut mindaz, aminek nem kéne (helyzet, kilátások, munkahely...). Pedig mosolyogva kéne felébredni, hálát adni azért, hogy újra itt lehetsz. Megváltoztathatod a világot, de tudnod kell, ez csak akkor történik meg, ha főleg önmagadra és szeretteidre figyelsz, nem foglalkozol a kívüllel. Az öröm - D. R. Hawkins kineziológus mérései szerint - 530-on kalibrál (1-1000 intervallumban), magasabban, mint a szeretet. Nehéz állandóan az öröm állapotában lenni, de senki sem ígérte, hogy könnyű lesz.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?A Holdcsomópontokon kívül továbbra sincs visszafelé haladó (retrográd) bolygó az égen, minden halad rendben, a maga útján. A hét osztozik a Vízöntő 2. és 3. dekádján, ahol a Szaturnusz (érmék 4-es egyik megfeleltetése) és Uránusz mellett először a Merkúr, majd a hét 2. felében a Vénusz (az Ördög egyik megfeleltetése a Plútó és a Bak jegy mellett) jut nagyobb szerephez. Jegyet csak a Merkúr vált, hétfőn reggel 6 óra után pár perccel a Bakból a Vízöntőbe lép, ahol erőben van, szellemi képességeit jobban kamatoztatja. Hétfőn, 13 óra körül pontosodik a Merkúr-Plútó együttállás (konjunkció) a Vízöntőben, ahol érdemes életed megváltoztatásával legalább a tervezés szintjén foglalkozni.

Az érmék 4-es döntés előtt áll! Ezt a bevezetőt lelkesítésnek szántam, hiszen megint egy "rossz" lap bukkant fel. Nézzük, mi a helyes hozzáállás. A 4-es számmisztikája mindig változtatást kér, nem borítást és ripsz-ropsz megoldást. A 4-es - mint anyagi és érzelmi szám - az értékekre mutat rá, azokra, amelyeket kedvelsz, szeretsz, valamint képes is vagy tenni értük. Láttatja a valóságot, a realitást, ha tudsz nyugodt maradni és nem félsz, segítségével bármit megoldhatsz. Mindenképpen érdemes végiggondolnod, mióta tart benned ez a feszültség, lehet, hogy sokkhatás okozta, amely előbb-utóbb elmúlik. Régóta tartó problémánál, próbálj rájönni arra, mit néztél be, mit nagyítottál fel. Nézd újra végig elakadásod filmjét, lassan mérlegelve változtass. A 4-esnél mindig érzelmi hatások vannak a háttérben, csak realista, anyagi nézőpont nem hoz megoldást. Az érmék 4-es leggyakrabban munkahelyváltásnál, vállalkozás beindításakor, párkapcsolati változásoknál bukkan fel.

Az Ördög nagyarkánuma, az égi 6-os energetikája, hatásokkal (6) operál, amelyek lehetnek a szellemiséggel kapcsolatos, érzelmeidre ható, megoldást kérő, megakadó történések vagy feladatok. Persze lehet csiszolókorong is, amely igyekszik ébren (éberen) tartani még az éjszakai sötétben is (nem látod vagy félreérted a valóságot), és feladatokat hozva edz téged egészen a "gyémánttá" válásig. Érdemes figyelni ösztöneidre, amelyek kisegítenek, de ha tudattalan programként futnak, akkor igyekezz tudatosan megváltoztatni azokat. A 6-os szellemi számként főleg a megértést kéri tőled, de az sem baj, ha átfordulsz és 9-essé válsz (6 átfordulva 9 lesz). Felhívom a figyelmedet, hogy az olvasás irányában (balról jobbra) Éva jelenik meg először a képen, amely azt jelenti, fontossá válnak a megérzések, a zseniális megsejtések. Itt is lehetnek választási helyzetek munkádban, kapcsolataidban. Az Ördög fáklyájával szenvedélyt lobbant Ádámban, de Évától kéri a mérlegelést, megoldást, amelyet felfelé mutató kezével jelez. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy mindig a nő fejlettsége, érzelmi állapota dönt egy kapcsolat, egy család, egy közösség sorsáról.

4-es, 6-os két érzelmi szám, ahol a 4-es értékel, a 6-os figyeli, mérlegeli az érzelmek kiváltotta hatásokat, és tanulságként magába építi. Az Ördög energiái erősebbek, jobban érvényesülnek, de mivel tudjuk, hogy a 6-osok a Vénuszt uralják, kedvező, jobbító, magas szintű, érzelmeket kiváltó hatásokra is számíthatunk.
Vissza a bloghoz