A hét tarot lapja az érmék 9, 2023. augusztus 28. - szeptember 3.

A hét tarot lapja az érmék 9, 2023. augusztus 28. - szeptember 3.

Keresztező lap a kelyhek ásza

Hórusz szeme (magja) sokakat foglalkoztat, de a megoldások igen gyerekesek. A kapirgolást az ősi Egyiptomban kell kezdeni, hogy elkezdjünk megérteni egy keveset. A régi történet ismert, de a megfejtések hagynak kívánni valót maguk után. Sokan nem értik miért téma ez egyáltalán, de szerintem egy magát spirituálisnak nevező ember nem elégedhet meg gyenge válaszokkal. Életbevágó, hogy végre megértsük, nem csak a bioszféra részei vagyunk (a testünk), mint az állatok (öntudat nélkül), hanem velük ellentétben eredetünk kozmikus. Na azért fontos megérteni valamit a korai Egyiptomból, mert e tudás nélkül a fejlődésed elmarad, vagy legalább is nagyon lelassul. Bár ez sem fontos, időnk van bőven, mindenki kijárja előbb-utóbb a földi iskolát. (Ajánlom Golenya Ágnes 14 könyvét, amelyekben olvashatsz bőven elhallgatott tudásról, történelemről!)

Mi várható a héten?

A bevezetőt a keresztező érmék 9-esen látható sólyom ihlette (le van takarva a sólyom szeme, tobozmirigye, a "távolba látás" szerve). A heti Telihold a Szűz-Halak tengelyt érinti, ahol a rendszer, a rendezettség, a rend megtalálása, kialakítása a legfontosabb. A Hold a Halakban a lélek rendjére, a Nap a Szűzben a külső környezetre (rendszer, amely minősít téged) segít rálátni, és szintézissel igyekszik uralni mindkét területet a magas szellemiség igényével. 29-én a Bika jegyében az Uránusz hátrálni kezd (retrográd), vagyis figyelmedet az általa képviselt fontos tudásra irányítja, amellyel végre foglalkoznod kéne. Ezek lehetnek fontos ötletek, átalakító törekvések, a tudás "magas" szintje, újítások, rugalmasság, a szabaddá válás igénye. A megvalósítás mindig nehéz, a retrográd mozgások ezért kérnek mindig nagyobb energiabefektetést az érintett bolygó esetében. A bolygók alacsony szintje a tiéd, hiszen te vetíted rá a saját félelmeidet, félreértéseidet.

Az érmék 9-est megértve csak "jó" dolgok történhetnek veled. Fel kell venni a kesztyűt (a sólymot tartó kesztyűt), hogy sikereket érhess el. Vagyis figyeld a 6-ásokat (a képen balra - múlt - látható 6 érme), fejtsd meg őket, tudd, mit kell tenned, hogy 3-óniához (harmóniához) juthass (a képen jobbra - jövő - látható 3 érme)! Itt a 9-est, a megértve teremtést használod az öröm, a boldogság eléréséhez, az igazi (agapé) szeretet működtetéséhez, persze még anyagi köntösben. A ruhán látható virágok a Vénusz szimbólumát idézik, tehát bármit teszel, azt a szeretet, a segítés szellemében tedd. Továbbra is jó lehetőség mutatkozik gyarapodásra, jó pozícióra, és jelenthet vállalkozó kedvet is.

A kelyhek ásza az érzelmek, vágyak megvalósulását jelenti az 1-es kevésbé megfogható, nem fizikai szintjén. Ezzel a lappal érdemes az emberekkel jobban megismerkedni, talán beléjük látni, sugallatainkat megfigyelni. Az 1-es szám a Napot uralja, ezért kell a megértésre is koncentrálni az érzelmek mellett. A víz elem kapcsolódik a szíveddel, ahonnan az igazi megértés indul, amely az érzésekre való rálátás, a szeretet bizonyossága. Természetesen mindezt félreértve egy ember alacsony szintjén sok hülyeséget lehet vele művelni. A lap energiái képessé tesznek nagyobb erőbedobásra, amelyek többnyire bőségben, a mindennapok élvezetében nyilvánulnak meg.

A 9-es és az 1-es az isteni (a számok Isten nyelve) skála két végpontja, ha képes vagy mindkettőt működtetni, nem veszel el a fizikai világ forgatagában, képessé válhatsz az "univerzummal" való kapcsolattartásra.
Vissza a bloghoz