A hét tarot lapja az érmék 9, 2024. február 26. - március 3.

A hét tarot lapja az érmék 9, 2024. február 26. - március 3.

Keresztező lap a kardok lovagja


A bevezetésnél mindig fontos közölni a legfontosabbat, nem a jövőt firtatom, hanem segítek ráhangolódni a következő hét várható tendenciáira. Aki nem először olvassa heti írásomat, most már remélem, nem személyes sorsára vár választ, hanem próbál élni a hét adta energiákkal. Fontos tudni, hogy a hatások 3 szinten érkeznek. Így a fizikai síkon, amit nem kell megmagyarázni, az asztrális síkon, amely az érzelmek színtere, és nem utolsó sorban mentális síkon, ahol az elme szórakoztat minket játszmáival.


Mivel érdemes foglalkozni a héten?


A hét osztozik a Halak első és 2. dekádján, ahol a Jupiter és a Neptunusz mellett szereplővé válik a Hold (2. dekád Rák). 27-én a Mars-Jupiter kvadrát erőbedobásra késztet (Mars a Vízöntőben) értékeid megőrzéséért (Jupiter a Bikában), amelyet érdemes szellemi úton tervezéssel is alátámasztani. Még mindig hat a Jupiter-Szaturnusz szextil (60 fok), amely kritikussá, de mégis elégedetté tehet, nem engedsz utat az érzelmi kitöréseknek, mégis tudod élvezni mindennapjaidat. A Holdcsomópontok a Kos-Mérleg tengelyen továbbra is fókuszban tartják az "én és a te" témáit, az integrációt, az elfogadást, az együttműködés kérdéseit.

Az érmék 9-es energiáit jónak mondhatjuk, de a kellemes szó találóbb. Folyamatosan hatnak, simogatnak, közérzetünket pozitív irányba befolyásolják. Mindezt alátámasztja a képen látható alak palástján látható sok kis virág, amely leginkább az iskolában megtanult nőnem jelhez hasonlít. Igen, ezek megtartó (női) energiák, és az érzelmekre hatnak a legerősebben. Ezek az energiák minden emberben munkálkodnak, (ha hagyják és nem szégyellik), a nők művelik a szeretetet, összetartják a családot, központi mágnesként tevékenykednek, a férfiak szép szavakat mondanak, virágot vesznek, nem ütnek, hanem simogatnak. (Ez nem utópia, ez kivitelezhető, na, azért egy "kicsit" fejlődni kell hozzá!). Az érmék 9-es megfeleltetése a sokat adó Jupiter és az életet élvező Vénusz. A Vízöntőben járó Vénusz továbbra is erőben van, így könnyeddé tesz téged.

A keresztező kardok lovagja figyelmeztető és kérő lap, azt szeretné, hogy mindent olyannak láss, amilyen, értsd meg, ne szaladgálj fűhöz, fához, hanem változz és fejlődj! Természetesen sokkal lustább megközelítés, hogy te nem vagy felelős, csak történnek az események, azt sem tudod, mihez kapjál. Szaturnusz asztrológiai megfeleltetése szigorúvá teszi, pedig színpadmester is lehetne, aki kézben tartja a sorsát. Mars párhuzama negatívumként is értelmezhető, pedig csak a cselekvéshez és a tudáshoz szükséges erőt szolgáltatja, így bármelyik pillanatban elindulhatnál "valódi" utadon. Lehet a valóságot látni (kinek mi a valóság?), és azt megértve kéne valamit kezdeni magaddal, az életeddel.

A 9-es szám tekinthető a legmagasabb értéknek, vagy akár tökéletes teremtménynek, és ezt a földelem (érmék) az anyagban is láttathatja veled. Persze a kardok lovagja nem biztos, hogy látja, kivéve, ha már eleget dolgoztál magadon, és eljutottál egy általad kívánt szintre.

Vissza a bloghoz