A hét tarot lapja az érmék apródja, 2023. november 6-12.

A hét tarot lapja az érmék apródja, 2023. november 6-12.

Keresztező lap az érmék VI

A passzivitás mára inkább negatív értelmű szó, tekintve, hogy világunk harciassá, agresszívvá vált. Bárki formálhat bárhol, bárkiről, bármilyen véleményt fejlettségtől, diplomáciai érzéktől függetlenül, melyek nagy bajok okozói lehetnek. A bántásokat elszenvedők nem tudnak ezzel mit kezdeni, velük senki sem foglalkozik (tisztelet a kivételnek). Ezt a témakört nem is bonyolítom tovább, fogadja el mindenki, ilyen a világ. Számomra a passzivitás az előzőekre rávilágítva inkább tűnik pozitívnak, nekem sokkal inkább tolerálható, mint a "megmondó emberek" kirohanásai.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A hét elején a Nap-Jupiter oppozíció energiái még hatnak, erőiket összehangolják, amely a Skorpió-Bika tengelyen valósul meg, ahol igyekszünk rálátni javainkra, értékeinkre úgy, hogy közben tudjuk, bármit meg lehet szerezni és el lehet veszíteni, de csak akkor értjük meg igazán, ha támaszkodunk a belső gurura (Jupiter), aki mindig segít a feloldozásban. Ha kell, sokat kapunk, kiélvezhetjük a ragaszkodás örömét (egy ideig), de képessé válunk az elengedésre akkor, amikor már a fejlődésünk szenved csorbát. A Vénusz 8-án a Mérleg jegyébe lép, ahol uralmi helyzetbe kerülve, élvezhetővé teszi mindennapjainkat, segíti az öröm érzetét és megajándékoz a szeretet képességével.

Az érmék apródja ihlette a passzivitással foglalkozó bevezetőt, hiszen ő duplán földies, először az érmék sorozat szilárdsága okán, másodszor azért, mert az összes apród olyan, mintha föld jellegű lenne. Asztrológiai megfeleltetése a Vénusz, amely egy belső aktivitást ad a külső (passzív) nyugalom mellé. A lapon egy olyan embert látunk, aki tudja mit szeretne, de egyelőre a tervezés fázisában van, nem siet, neki a lassú siker is elég. A kártyán egy, a jövő felé forduló, azt figyelő alakot láthatunk, aki mindig bízhat ösztönös megérzéseiben. Lehet szó akármilyen tervről, egy biztos, hogy lehetőségek tárháza vesz téged körül, merj velük végre valamit kezdeni.

Az érmék 6-os a Jupiter párhuzama, segít az úton "tisztán" haladni, a kezében lévő mérleg a jó döntésekre, az igazság megtalálására sarkall, attól függően, kinek mit jelent az "igaz". A Jupiter szintén sorsbolygó, fontos kérdésekben figyeli döntéseidet úgy, hogy mindent megenged, és mégsem ítél meg. A segítőkészség is a lap sajátja, téged is adakozásra, megértésre ösztönöz. Az apród 6-os számmisztikája kapcsolódik az asztralitás nehezen érthető és érzékelhető minőségéhez, illetve az érzéseken keresztüli tapasztalás sokszor nem könnyű következményeihez.

A két lap együtt haladása a fizikai környezetben játszódik, lehet szó vagyongyűjtésről úgy, hogy közben az állandó adakozást is gyakoroljuk, de az is lehet, hogy egy tervünket siker koronázza, amelynek ajándékait másokkal is megosztjuk. Egyszóval érdemes környezeti változásokat célzó energiáinkat kézben tartani úgy, hogy mindenkit vegyünk figyelembe, és az összes résztvevő részesüljön a megérdemelt, megdolgozott jutalom örömében.

Vissza a bloghoz