A hét tarot lapja az érmék ásza, 2023. augusztus 21-27.

A hét tarot lapja az érmék ásza, 2023. augusztus 21-27.

Keresztező lap a kelyhek II

A számmisztika használja a csakrákkal való megfeleltetést is, ahol az úgy nevezett szómacsakrákkal együtt megkapjuk mind a kilenc számot. A héten az 1-es és 2-es csakra válik fontossá a lapok viszonylatában. A teremtő 1-es gyökércsakra (érmék ásza) most szeretne megerősíteni, magabiztossá tenni, képbe hozni a feladataidnak megfelelően, amelyek jelen esetben egzaktak, jól láthatóak és érthetőek. A 2-es erőközpont csakra már nem ismer kétséget, általa igyekszel helyesen és kreatívan működni. (Az igazi kretivitást a 2-es és 6-os csakra párosa biztosítja (földön-égen).

Mi várható a héten?

Szerdán a Nap elhagyja az Oroszlán jegyét és a Szűzbe lép, fontossá téve számodra a környezetedet és annak rendjét. Ilyenkor lényegesnek külső világod megértését, az alapos tudást, valamint a biztos munkát tartod. Szintén szerdán a Merkúr retrográddá válik (hátrál), amely semmi rosszat nem jelent (minden bolygó a Naprendszerünkben a Nap körül kering, visszefelé sosem megy, csak a Földről látszik úgy időszakonként, mintha visszafordulna). Szerintem ezzel a látszólagossággal a bolygó felhívja magára a figyelmet, azt kéri, figyelj rám, mert az analógiáim most válnak fontossá. A Vénusz-Jupiter kvadrát (90 fokos fényszög) az Oroszlán-Bika jeleit érinti, az örömre, a mindennapok "élvezetére" hívja fel a figyelmedet. A két bolygó egymást segítve teremti meg érzeteidet, amelyek segítenek mindent hittel és szeretettel csinálni.

A Szűz földies jegyében nem szeretünk billegni, de a stabilabb működésért tenni kell, alapvető, hogy igyekezz megérteni a körülötted zajló történéseket. Kitartással kell haladni, a kapkodás nem visz sehová. Mindkét lap a Vénusz megfeleltetése, így kedvező időszakra számíthatsz.

Az érmék ásza jövőorientált, célja a bőség megteremtése, az élhető hétköznapok elérése. A lapon látható, rózsából álló kapu zöldje a szívcsakrát, a rózsák a szeretet energiát, a kapun túl látható, kék hegyek az elérhető szellemi magaslatokat jelképezik. Az előtérben nyíló, fehér liliomok a tiszta szándékot és a szabaddá válás lehetőségét szimbolizálják. A számmisztika 1-ese a félelem nélküli egységet jelenti. Az érmék ásza inkább a gykorlati életre koncentrál, de a szellemi teremtés magas foka is hozzátartozik. Az ászokban dúló energiák elegek lehetnek egy változtatás elindításához is, bár az érmék ásza ennél óvatosabb duhaj, megelégszik kevesebbel.

A kelyhek 2-esnek semmi köze kétséges szituációkhoz, inkább emberi kapcsolataidra irányítja figyelmedet. Helyrehozó, visszaalakító, kiegyenlítő minőségével viszályok, nézeteltérések szüntethetők meg. A kelyhek 2-es Vénusz párhuzama inkább a jellemedet teszi pozitívan hangolttá. A 2-esek a Holddal kapcsolódnak, ezért jelentenek minden esetben érzelmeket, mély lelki tartalmakat. Állandóan egyensúlyban lenni, talán ez a szlogen a legtalálóbb erre a lapra. A kelyhek 2-es képes stabil kapcsolatot kiépíteni két ember között, amely egy igazi szövetség alapja lehet.
Vissza a bloghoz