A hét tarot lapja az érmék ásza, 2024. május 13-19.

A hét tarot lapja az érmék ásza, 2024. május 13-19.

Keresztező lap a botok királynője



Az érték és biztonság lehet fontos, de azt is tudnod kell, hogy a biztonság "életellenes", mert pont a legfontosabb alapot, az örök változást rekeszti ki. A biztonság, pont a változatlanságra törekszik, az élet áramlásának tanító jellegét tagadja meg, nem akar semmit csinálni, minden úgy jó neki, ahogy van. Az érték szóval nincs semmi baj, de hajlamosak vagyunk átcsúszni az "anyagi javak" területére, ahol aszerint minősítünk, hogy kinek mire futja. Ne felejtsd el, érték vagy te is, szellemiséged szintén értékeket képvisel. Értékes lehet a hivatásod, a szereteted, bármi, amit annak tartasz.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai nézőpont

Hétfő déltől szerda estig a Hold az Oroszlán jegyét járja végig, ahol kreatívabb leszel az átlagosnál, és lelkesülten teszed a dolgod.
Hétfőn, 13-án a Nap-Uránusz együttállás szintén kreativitást hoz, de ez már a szellem kreativitása, kísérletező hajlama. Szombaton a Nap-Jupiter együttállás egyéniségedet és hitedet erősíti, képessé tesz arra, hogy kilépj önmagad árnyékából. A Bika 3. dekádjában (Bak) a Szaturnusz is szerepet kap, harmonikus fényszöget (60 fok) alkot a Vénusszal, amely arra ösztönözhet, hogy hagyj fel félelmeiddel, szeress mindenkit garanciák nélkül. 15-én a Merkúr a Bika jegyébe lép, ahol tudásodat anyagi stabilitásod megszerzésére fordítod, sőt jellemezhet a lassú, de biztos haladás is.

Tarot nézőpont

A lapok asztrológiai párhuzama a Bika jegye, a Vénusz, a Nap (érmék ásza), valamint az Oroszlán jegye és a Hold (botok királynője). Az asztrológiai nézőpontnál ezekre helyeztem a hangsúlyt. Általánosságban elmondható, hogy a hetet az értékek megszerzése és élvezete, valamint a lelkesültség magas foka jellemzi.

Az érmék ásza mindent megteremt, ami logikus és kézzelfogható. Nap analógiája a szerzett tudásra is rámutat, tehát nem mindegy mennyit tanultál, milyen szintre jutottál, mert ezek fogják meghatározni a megvalósítás minőségét. Az 1-es számmisztikája sok mindenre tehet képessé, ilyen a változtatás, az új kezdet a hozzátartozó energiabefektetéssel, sikeres akadályvétel, felesleges dolgok eltávolítása. Az 1-es fókuszál, uralja a Napot, amelynek fénye mindent könyörtelenül megmutat, csak azért, hogy tisztán láss, és meghozhasd a megfelelő döntést. A jövőbe mutató, jobb kéz megmutatja a jelen pillanatban kedvező hozzáállásodat, hisz már most tudod, mit kell tenned, hogy az a jövőben realizálódjon. A Nap a Bikában tulajdonait tartja karban, fejleszti azokat, kényelmessé téve a gyakorlati mindennapokat. Az érmék ásza a bizalom, a tudás, a rálátás magas foka. Fontos a megingathatatlan hit, amely elvezet a bőségig vagy annak kapujáig.

A botok királynője tűz és víz az egyben, amely igazi különlegességét adja. A kezében lévő napraforgó nem csak a rálátást, a szellemiséget, de a megérzések ősbizalmát is erősíti. A királynők, mint a víz elem képviselői, rendelkeznek lelki mélységgel, kreativitással, de kerülniük kell a biztonsági intézkedéseket és az öncélú vagyongyűjtést, hiszen azok csökkentik beleérző képességüket. A botok királynője használja belső tüzét, bölcsességét, a Nap párhuzama is jellemző rá. Nem véletlenül ő a határozott, szerethető nő prototípusa, aki mindezek mellett még spirituális adottságokkal is bír (fekete macska), és mágikus képességekkel akaratmágiát gyakorolva éri el a megvalósuláshoz szükséges hőfokot. Képes "nagy" dolgokat véghezvinni, sokszor az események elindulásától egészen a cél eléréséig is ő van a háttérben, ő mozgatja a szálakat. Sokszor jelez boldog időszakot, ahol az energiáidat bármilyen jobbá tétel elérésére használhatod.

Vissza a bloghoz