A hét tarot lapja az érmék ásza, 2024. március 25-31.

A hét tarot lapja az érmék ásza, 2024. március 25-31.

Keresztező lap a kardok VI



Az ember teremt fejlettsége, hite és a benne élő szeretet segítségével. Persze teremtmény is egyben, hiszen Isten a saját képmására alkotta. Itt tovább mehetnék azon a szálon, ha saját képmása az ember, akkor Ő kettő az egyben, hiszen az ember férfi és nő. Nem megyek tovább, messzire vinne a felfejtés, inkább elvarrom a szálat. Igazi teremtést csak tisztán, értve, vagyis úgy érdemes véghezvinni, hogy mindenkinek megfelelő legyen, a fejlődést szolgálja. Persze minden tettünk, szavunk, gondolatunk teremtésnek minősül, ritkán sikerül a leírtak szerinti, optimális módon.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



A Kos első dekádja tényleg az energiák maximumáról, a megvalósítás izgalmáról, fejlődésed alapjainak lerakásáról szól, bár a hétvégén már a 2. dekád (Oroszlán) Nap ura is erőbedobásra, szellemi továbbgondolásra ösztönöz. A hét elején még érezhető a Jupiter-Vénusz szextil szeretetet erősítő hatása, amelyhez még mindkét lap Vénusz megfeleltetése is hozzáadódik. Hétfőn Teliholddal kezdjük a hetet, a Nap és a Hold a Kos-Mérleg tengelyen néznek szembe egymással, amely elsősorban a kapcsolatokról szól.

Az érmék ásza egy kardok lap hátszelével tudati rálátással tevékenykedik, hatására tervezel, kitalálsz, igyekszel tökéleteset teremteni. Az összes ász az 1-es analógiája, amely a Napot aktiválja, viszont az érmék ásza a Vénusz párhuzama is. Fontossá válik a szeretet minden szintje, tehát csak azzal foglalkozz, arra figyelj, amihez kedved van és kihagyhatatlan számodra. Az érméket tartó kéz a jövő felé mutat, reménykedésre késztet, de az igazi feladatod a tartós értékek megvalósítása, lelkes megteremtése. Az érmék ásza sikereket mutat, a kicsi változásokat is érdemes észrevenned, amelybe belekapaszkodva folyamatosan növelheted önbecsülésed.

A kardok 6-os a családjával a múlt felé hajózik, ez legtöbbször azt jelenti, hogy érdemes elfeledett családi történések miatt kialakult nehezteléseket rendbe hozni, megbocsájtani, és tiszta lappal, kibékülve trovábblépni. A 6-osok a Vénusz energiáit uralják, ezért nem tudsz tisztán elmés és szellemi maradni, bizony az érzéseidre is szükség lesz. A 6-os szellemi irányultsága a 9-es felé halad, vagyis érdemes folyamatosan tanulnod azért, hogy magasabb relációban értsd meg helyzetedet, tudd, hogy a jövőre nézve sok tanulsággal szolgál, ne akadj ki, ne hibáztass másokat.

A két lap energetikájának útvonala a változás. Először elkezdesz, majd megvalósítasz, közben figyeled a téged ért hatásokat, amelyeket megtanulva és magadba építve képessé válsz érzelmeidet fegyelmezetten irányítani.
Vissza a bloghoz