A hét tarot lapja az Erő VIII, 2023. december 25-31.

A hét tarot lapja az Erő VIII, 2023. december 25-31.

Keresztező lap a botok X

A múlt hét Csillaga (17, amely 1+7=8), vagyis égi 8-asa után a héten megkapjuk a földi 8-as nagyarkánumát. Egyértelmű a jelzés, ha a szer-etet, akkor sokat kell gyakorolni, mindenképpen meg kell haladnunk önmagunkat, addig kell etetni, növelni, amíg ki nem ömlik belőled, egyenesen át a másik emberre. Általában ehhez egy egész emberöltő kell, nem fog menni csettintésre, sőt a megértés, elemzés, befogadás fázisát sem hagyhatod ki. A karácsonyig tartó adventi időszak, és az ezt követő újra növekvő nappalok időszaka nem is szólhat másról, csak a megsejtés, az érzelmek, a szeretet, az erkölcs és a morál univerzális kiteljesedéséről.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Bak első dekádja a Szaturnusz uralkodását hozza, amely nem kedveli a kisiklást, a rohangászást, viszont szereti a lassú, szívós előrehaladást, nem ismeri a kifogást és a hárítást. A Szaturnusz a Halakban most hajlandó érzelmi rendezésre is. Szilveszter napján a stacioner (a Földről nézve állni látszó) Jupiter direktbe vált a Bika jegyében, ahol rávilágít értékeinkre. A Vénusz pénteken az esti órákban a Nyilasba lép, ahol jövőképedet új színekkel árnyalja, hitrendszeredet rugalmasabbá, érzékenyebbé teszi.

Az Erő földi szinten ható nagyarkánum, de nem a fizikai környezettel foglalkozik, hanem annak téged érintő hatásaival, a szeretem - nem szeretem lehetőségével. Egy harmonikus lapot látunk, ahol erőszaknak nyoma sincs, a rózsákkal teli kötény a szeretet diadalát jelképezi a vágyak felett. A fehér ruha tisztasága szintén szimbólum, a lelked, valamint az összes motivációd árnyék nélküli fénye. A végtelen jele a fej felett a szellemi erők határtalanságát, és fekvő 8-asként a szeretet megértését mutatja. Ha földi szinten tárgyalnám a lapot, akkor a vállalkozás fontosságát emelném ki, mert a saját tevékenység kiemel téged a hierarchiából, így önmagad ura lehetsz. Női mágusnak is hívják a lapot erős akaratereje és rugalmas hozzáállása miatt. Erős felelősségtudatával és kimagasló lelki erejével képessé tesz téged szembenézni bármivel félelmek nélkül. Oroszlán és Nap párhuzama rálátást ad szűk környezetedre, és a szorosan körülötted lévő személyekre.

A botok 10-es segít neked - ha sikerül megértened - az energiák megfigyelésében, de fő kérése feléd az, hogy csak annyit vállalj, amennyit erőlködés nélkül elbírsz. A sok munka, feladat teherré válik és fogyasztja erőidet. Ha túlterheled magad, akkor csökken a kedved és az aktivitásod, sérül az egészséged. A kártya Szaturnusz és Nap megfeleltetése összecseng az asztrológiai bevezetéssel, érdemes tudatosan figyelni tevékenységeidet, hiszen a Szaturnusz nem kikészíteni, hanem tanítani szeretne. Nem nehezít, csak a Nap tiszta logikáját és rálátását igyekszik beépíteni a mindennapokba. Lásd, hogy mennyit bírsz el, dolgozz, de csak annyit, amennyi a haladásodat és a fejlődésedet szolgálja.

A 10-es számmisztikája a Plútót hozza működésbe, csak azt teremtsd meg, amire feltétlenül szükséged van, a haszontalan és felesleges tevékenységeidet, dolgaidat, (néha szereplőidet is) szelektáld ki.

A 8-as érzelmi utat mutat, a 10-es teremt vagy lebont ahogy éppen a helyzet kívánja, de úgy is értelmezhetjük, hogy érzelmek és szeretet nélkül nem hoz eredményt semmilyen befektetett energia, legyen az építés vagy bontás.
Vissza a bloghoz