A hét tarot lapja az Igazságszolgáltatás, 2024. február 12-18.

A hét tarot lapja az Igazságszolgáltatás, 2024. február 12-18.

Keresztező lap a Halál XIII



Két nagyarkánum a héten erős energiákat ígér. Nem szélviharra, özönvízre, földrengésre, tűzvészre gondolok, hanem olyan belső késztetésre, amellyel hegyeket lehet mozgatni, és ha akarod, megállíthatod az idő kerekét. Ráadásul mindkettő égi lap, amelyek túlmutatnak a fizikai léten, átláthatsz az igazság fátyolán, hiszen a halál is az örök életet hirdeti. Ne a külvilág megtévesztő színházi előadásaira koncentrálj, fedezd fel magadban léted halhatatlanságát, a világ végtelenségét, az univerzum egységét!



Mivel érdemes foglalkozni a héten?



A Vízöntő 3. dekádjában (Mérleg) Szaturnusz, Uránusz uralom mellett a Vénusz is helyet kap. 13-án a Mars, 16-án a Vénusz lép a Vízöntőbe. A Vénusz a szabadság szeretetét és a korlátlanság érzetét, a Mars a szellemi rugalmasságot részesíti előnyben. 12-én a Szaturnusz-Jupiter szextil (60 fokos fényszög) a Halak és a Bika zodiákus között jön létre, ahol mindkét bolygó saját útját járja, vagyis nincs se előnyös, se hátrányos helyzetben. A Szaturnusz időt kér a számodra fontosnak tartott értékek (belső, külső) vizsgálatához a Jupitertől szellemi és emocionális szinten. A Jupiter a Kos, a Cet és az Eridánusz csillagkép által is érintett, ahol el kell kezdeni belső értékeid felderítését.

Az Igazságszolgáltatás egy égi 2-es (1+1) nagyarkánum. 11-esként mesterszám, két teremtő 1-es égi lehetőségekkel. Ez a tarotlap a 4 sarkalatos erény kártyái közül az egyik, igazságosság néven. (Persze tudjátok már, hogy igaz dolgok vannak csak, a -ság képzővel ellátott szavak dobozai nem léteznek!). A királynő koronájának közepén látható kék ékszer a 3. szemet szimbolizálja, amely működésétől függ, mennyire látsz túl fizikai határaidon a metafizika színterére. Elvileg már nem okozhat gondot az egységben látás, így könnyű teherré válik a választás. Asztrológiai megfeleltetése a Vénusz, a Mars és a Jupiter igen találó, hiszen egyeznek a hét fent tárgyalt energiáival. Fontos tanítása és kérése az, hogy bíráld felül korábbi hitrendszered, válj képessé átalakulni, és ismerd el tévedéseidet. A képen felfelé mutató kard szellemi magaslatokat mutat, amely ugyanúgy lehet a kettéválasztás, mint az egyesítés megértése, az ok-okozati összefüggések megértése által.

A Halál égi 4-es minősége változást jelent, lezárul valami, de látjuk, nem végleg. Ha a Halál véget jelentene, akkor vele záródna a tarot pakli, viszont van tovább, jönnek sorra a követő lapok. Ez a véget érés nagyon is jogos, mert ez a materiális ember hite szerinti vég. Innen már a szellemi fejlődés zajlik, itt már, ha akarod, testre sincs szükség. A mayák szerint az univerzum egyik alapritmusa a 13-as, amelyre szükség van az átváltozáshoz, átalakuláshoz, az újjászületéshez (a földi iskolát befejezted - mehetsz!) vagy az újraszületéshez (új inkarnáció kezdése). A Halál megjelenésénél érdemes magadban filozofálgatni arról, hogy mit értesz a halál fogalma alatt, van-e benned félelem, eddigi viszonyulásod változott-e? A lap megfeleltetése többek között a Skorpió jegye, a halál témaköre is itt található, érdemes tehát elengedni a továbbhaladásban nem támogató hiedelmeidet, sokszor jogtalan félelmeidet.

Mindkét lap égi nagyarkánum, amelyek nem racionális látásmódot kérnek tőled, hanem elvárják a felelősségvállalást spirituális, metafizikai szinten is.
Vissza a bloghoz